Mijn verhaal

Lees hier mijn persoonlijke reis, hoe ik gekomen ben waar ik nu ben en wat ik verwacht van de toekomst.

17 jaar geleden werd ik wakker met een verlamde arm.

Gigantische pijn met veel onwetendheid over mijn lijf ging ik met mijn vriend van dokter naar dokter, van neuroloog naar neuroloog. Niemand wist wat er met mij aan de hand was.

Na +/- 3 maanden kwamen wij eindelijk terecht bij een neuroloog in Nijmegen in het Radboud ziekenhuis die mij eindelijk kon vertellen wat eraan de hand was. Een amyotrofische schouderneuralgie (een zenuwaandoening / spierziekte), waar dit bij de meeste patiënten door medicatie en revalidatie compleet te herstellen is, had mijn aandoening al te lang kunnen huishouden en meer stuk gemaakt dan in andere gevallen. Ik kreeg in het revalidatiecentrum te horen dat mijn gevoel en kracht nooit meer terug zou kunnen keren in mijn rechterarm. En dat ik er maar mee moest leren leven.

23 jaar oud, te horen krijgen dat je moet leren leven met…

Wie mij een beetje kent, weet dat ik zo niet in elkaar zit. Aanpakken, doorpakken, alles eraan doen om mijn arm weer werkend te krijgen. Met uiteindelijk een redelijk resultaat. Mijn arm functioneerde redelijk tot goed, alleen bleef kracht vermindering, veel pijn en vermoeidheid mijn levens worsteling.

In de jaren die volgde bleef mijn innerlijke ik verlangen naar een ‘normaal’ leven.

Maar met altijd veel pijn, minimaal 1 x in de week fysiotherapie en een vermoeid lichaam, was dit natuurlijk verre van normaal. Het normaal vond ik dan ook niet in mijn lichaam maar wel in mijn getrouwde leven met man en inmiddels 2 kinderen. Mijn leven was prima, maar toch bleef de zoektocht naar balans tussen wat mijn lijf aan kon en mijn geest wilden een dagelijks gevecht.

Toen een vriendin mij vertelde over Reiki was ik eerst behoorlijk sceptisch maar wel geïnteresseerd.

Niet dat er voor mij geen geloof zat op energie of dat alles met elkaar verbonden is, maar wel twijfelde ik wat het mij zou kunnen opleveren. Na lezen over Reiki voelde het heel erg passend.

Doorstromen van energie, meer balans vinden, rust. Mijn interesse was gewekt.

Stoute schoenen pasten mij altijd wel, dus heb ik mij opgegeven om mijn Reiki 1 te behalen. De dag voelde zo passend, speciaal en kloppend. Ik voelde me veel beter kunnen aarden, alsof ik beter in mijn lichaam zat.

Inmiddels ben ik heel wat cursussen, boeken en sessies verder en kan ik met overtuiging zeggen het WERKT!

Ik heb de afgelopen 1,5 jaar geen fysiotherapie meer nodig gehad, ben veel meer in balans en voel mijn lijf veel beter aan.

Volgens mijn fysiotherapeut ben ik een wonder, ‘je hebt jezelf min of meer genezen!’

Deze woorden van mijn fysio en alles wat het mij gebracht heeft, heeft mij er toe doen laten besluiten MANA flow op te richten. Om zo andere mensen ook te kunnen helpen met pijnklachten, stressklachten en het niet in balans zijn met lijf en leven.

Een plek, rustig en intiem, waar ik mensen woordelijk, fysiek met reiki en spiritueel begeleid in hun proces met doorstroming, voelen en balans. Eindelijk heb ik gevonden waar écht mijn kracht ligt, fysiek, mentaal en spiritueel.